"Kennisparadox"

 

"Innovatie betekent risico’s nemen en investeren in winstgevendheid op lange termijn."

"AEP oriënteert zich hiermee niet zozeer op de klant, maar op de klant van de klant.
“Wij stellen onszelf open voor vernieuwing door op een niet-traditionele manier te luisteren naar potentiële doelgroepen.

Innovatie hoeft niet zo complex te zijn. Wij vernieuwen op basis van maatschappelijke ontwikkelingen. Toeval, zoals innovatie vaak toeval is.
Maar toeval kun je sturen, zolang je maar open staat, meent Volberda.

“De échte innovatieve bedrijven vormen het levende bewijs. Die zijn plat en netwerkachtig van structuur, hebben geen verticale organisatielijnen, maar horizontale en investeren volop in multi-inzetbaarheid, in talentontwikkeling en kenniswerkers, te beginnen bij de vmbo’er in de productiehal die veel meer kan dan één ding. De toevalskans op ideeën neemt in zo’n omgeving toe, je kunt sneller communiceren. Bovendien sturen deze bedrijven in toenemende mate niet alleen op het ‘return on investment’, maar ook op innovatieratio’s. Als 70 procent van de omzet uit innovatie móet komen, dan is de kans groot dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.”

“De afstand tussen de grote ketens en de keukenspecialisten groeit alleen maar”,

Maar de innovatiedrang binnen AEP Home Products strekt zich verder uit dan tot alleen de processen.

Zo vertaalt het bedrijf maatschappelijke ontwikkelingen naar nieuwe producten.

Verkokerd: Het gros van de Nederlandse ondernemingen is weliswaar relatief plat, maar verkokerd, aldus Volberda. “Innovatie ontstaat vaak op snijvlakken.

Philip Sluiter: “Wij stellen onszelf open voor vernieuwing door op een niet-traditionele manier te luisteren naar potentiële doelgroepen.”

Bron: "Kennisparadox: bedrijven voeren een oorlog die allang is afgelopen"

Philip Sluiter: “Wij stellen onszelf open voor vernieuwing..."

------------------- Niet slim -------------------

"Fabrikanten benaderen in toenemende mate direct de consument, bijvoorbeeld via uitgebreide showrooms. De verkoop gebeurt dan via geselecteerde retailers."

-----------------------------------------

Maandag 26 mei 2006

Sanering op komst bij witgoedwinkels
AMSTERDAM - Een groot aantal witgoedwinkels legt de komende jaren het loodje onder druk van de toenemende concurrentie van winkels op internet. Op dit moment zijn webshops al goed voor 6 tot 7 procent van de omzet, maar dit gaat nog snel groeien.

Dat stelt brancheorganisatie Vlehan in het Algemeen Dagblad. De instelling verwacht dat het aandeel van webshops bij de verkoop van witgoedartikelen binnen enkele jaren zal zijn toegenomen tot 30 tot 40 procent.
Ook andere factoren spelen een rol bij de aanstaande sanering van de witgoedbranche. Zo benaderen fabrikanten in toenemende mate direct de consument, bijvoorbeeld via uitgebreide showrooms. De verkoop gebeurt dan via geselecteerde retailers.

Bron: Retail

-------------------------------------

Home

Potentiële pilot partners *

Quote: "Switch smart with the best from two world's"